eu-logo-zajedno-do-fondova
4

TIJELO I POKRET
Kreativni ples za djecu

Tijelo u pokretu razvija kinestetički senzibilitet, potiče stvaralački pristup pokretu i plesu te kreativno izražavanje i komunikaciju putem plesnog pokreta.

KoribantLab_radionica za mlade_11_kvadrat

OSNOVE SUVREMENOG PLESA
Radionica za mlade do 17 godina

Radionice suvremenog plesa za mlade otkrivaju svu ljepotu, slobodu i izražajnost suvremeno plesnog izričaja.

Lucija Zalović_Plesna 1_kvadrat

ŠTO JE SUVREMENI PLES I OSNOVE SUVREMENOG PLESA
Radionica za mlade

Specifičnost suvremenog plesa je da dopušta plesačima osobnu emotivnu ekspresiju i improvizaciju.

Tiramola_mladi i odrasli_6

SUVREMENI PLES U TEORIJI I PRAKSI
Radionica za odrasle

Suvremeni ples usmjeren je znatiželji, konstantnom istraživanju i pronalaženju novih pokreta i novog izričaja

pokret 1

PLESNI FILM I VIDEO
Projekcije


Plesni film je samostalno djelo u kojemu je koreografija kreirana s namjerom da bude u potpunosti ostvarena na filmskom ili video mediju.

KoribantLab_radionica za djecu_5

TIJELO I GLAZBA
Kreativni ples za djecu

Glazba ima nevjerojatan utjecaj na naše tijelo. Može izazvati višestruke reakcije – psihološke, reakcije pokreta, promjene raspoloženja… Radionica Tijelo i glazba naglašava kreativni aspekt tijela koje uči slušati glazbu čitavom svojom površinom, a ne samo ušima.

KoribantLab_radionica za mlade_4

OSNOVE SUVREMENOG PLESA 2
Radionica za mlade do 17 godina

Suvremeni ples pomaže u osvještavanju vlastitog tijela kako bismo raznolikim mogućnostima tijela u pokretu interpretirali vlastite emocije i stavove. 

Tiramola_mladi i odrasli_1

SUVREMENO PLESNA TEHNIKA 1
Radionica za mlade

Suvremeni ples često koristi podlogu kao „mjesto radnje“. Raznim motoričkim radnjama pokušat ćemo isprovocirati svoja osjetila, nagovoriti naše uspavane ćelije da se probude, da stvore nove ili probude neke stare putanje i obrasce kretanja.

Tiramola_mladi i odrasli_4

RAZVOJ TEHNIKE 1: DAH, TIJELO I POKRET
Radionica za odrasle

Dah – disanje nas u svakom trenutku održava na životu, a ipak o njemu razmišljamo malo ili ne razmišljamo uopće. Provlači se kroz nas neopaženo, a esencijalan je za naš opstanak.

POKRET_03

PLESNI FILM I VIDEO
Projekcije

Plesni film je samostalno djelo u kojemu je koreografija kreirana s namjerom da bude u potpunosti ostvarena na filmskom ili video mediju.

1

TOČKA, CRTA, TRAG
Likovna radionica

Točka do točke – nastaje crta. Ruka se raspleše i kreće po papiru u svim smjerovima, ravno i zakrivljeno, i gore i dolje… Kada završi ples točka zahvaljujući olovci na papiru prepoznaje svoj zanimljivi trag.

photo-1545339975-a9cbe0af3392

DOBAR KAO BEZGLUTENSKI
Predavanje na temu celijakije

Što je celijakija? Koji su oblici i simptomi bolesti? Kako izgleda bezglutenska djeta? Bolje poznavanje ove bolesti i točniji postupci za njeno dijagnosticiranje pridonose njenom češćem otkrivanju.

photo-1613563732537-0229d46c97eb

DOBAR KAO BEZGLUTENSKI
Radionica pripreme i pečenja bezglutenskog kruha

Uz samo nekoliko sastojaka kroz radionicu naučite pripremiti ukusni bezglutenski kruh.

photo-1504387432042-8aca549e4729

ZDRAVI KOLAČI BEZ ŠEĆERA Interaktivna radionica pečenja kolača za odrasle

Ako ste mislili da ne postoji zdravi kolač koji se sastoji samo od prirodnih sastojaka, ne sadrži rafinirani šećer, a unatoč tome je ukusan onda se varate. Kroz ovu radionice uvjeriti ćemo vas upravo suprotno.

photo-1593759608179-014a7dec4e7f

ZDRAVI KOLAČI BEZ ŠEĆERA Interaktivna radionica pečenja kolača za djecu

Jedan od velikih problema je tzv. skriveni šećer u nekim prehrambenim proizvodima. Tako su, na primjer, kolači, sladoled i čokolada očit izvor šećera. Djeca također imaju velike koristi od izbjegavanja šećera koje im pomaže u poboljšanju metabolizma i  smanjenju tjelesne težine. 

WhatsApp Image 2021-06-01 at 15.05.50_kvadrat

FOKUS GRUPA

Kroz provođenje fokus grupa iskristalizirati će se realni problemi i potrebe lokalnog stanovništva i nastojat će se uspostaviti javno civilno partnerstvo u svrhu rješavanja detektiranih problema i poticanja kvalitetnije suradnje između organizacija civilnog društva, stanara i ostalih zainteresiranih pojedinaca.

KoribantLab_radionica za djecu_7_kvadrat

TIJELO I PROSTOR
Kreativni ples za djecu

„Promatrajući tijelo u kretanju, bolje se vidi kako ono nastanjuje prostor (i uostalom vrijeme), jer se kretanje ne zadovoljava da trpi prostor i vrijeme, ono ih uzima aktivno, zahvaća ih u njihovom izvornom značenju.“

 Maurice Merleau-Ponty

KoribantLab_radionica za mlade_6_kvadrat

OSNOVE KOREOGRAFIJE
Radionica za mlade do 17 godina

Dizajniranjem plesnih koraka strukturira se odnos prostora, tijela i vremena. Kratke, specifične i ekspresivne improvizacije, koje nas vode do autentičnih pojedinačnih sekvenci, oblikovati će kolektivnu koreografiju čiji će autori biti svi polaznici.

Tiramola_mladi i odrasli_5

SUVREMENO PLESNA TEHNIKA 2
Radionica za mlade

Suvremeno plesna tehnika gaji otvorenost promjeni, usmjerenost znatiželji i konstantnom istraživanju i pronalaženju novih pokreta. Kroz suvremeno plesnu tehniku i improvizacijske zadatke proučit će se kretanje i senzacije koje nastaju u tijelu i prevode se u ples.

Tiramola_mladi i odrasli_7

RAZVOJ TEHNIKE 2: SNAGA I FLEKSIBILNOST
Radionica za odrasle

Snaga i fleksibilnost samo su neke od karakteristika suvremenog plesa. Radom na snazi i fleksibilnosti zadržava se konstantan pokret tijela i poboljšavaju se njegove kondicijske sposobnosti.

POKRET_08

PLESNI FILM I VIDEO
Projekcije

Ući među plesače, približiti se tijelima što je u tradicionalnoj kazališnoj situaciji nemoguće, te postaviti plesača u različite stvarne lokacije pružila nam je suradnja filmskih redatelja i koreografa. Međusobno poštivanje i uvažavanje medija pridonijelo je balansu plesnog i filmskog jezika u službi ideje.  

14_kvadrat

TEORIJA BOJE
Likovna radionica

Boja je jedna od dominantnih osjetilnih karekteristika na temelju koje promatrač definira svijet stoga je važno objasniti i definirati njezino značenje, razumjeti kako boje mogu biti uređene u sustavima uređenosti boje, kako se boje odnose jedna prema drugoj, kako se prilagođavaju i kako svojim kombinacijama daju nove boje.

photo-1588546119927-3e177bcb3b3e_kvadrat

DOBAR KAO BEZGLUTENSKI KRUH
Predavanje "Balans crijevnog bioma"

Vaš probavni sustav služi kao zaštita od vanjskog svijeta.  Crijevni mikrobiom koji nije zdrav može uzrokovati propusna crijeva, odnosno „crijeva sa rupama“. Što uzrokuje upalu i kakvu prehranu primijeniti za uspješnu funkciju vaših crijeva saznajte u srpanjskom izlaganju.

bermix-studio-8tQ7rBFgPu8-unsplash_kvadrat

DOBAR KAO BEZGLUTENSKI
KRUH
Radionica pripreme i pečenja bezglutenskog kruha

Nije tajna da je savršeni kruh uistinu teško ispeći, a tim više ako koristite bezglutensko brašno. Kroz radionicu ćete naučiti kako zamijesiti bezglutensko tijesto po standardnoj recepturi i otkriti sve o mogućim dodacima koja poboljšavaju njegova
nutritivna svojstva i okus.
toa-heftiba-xNV90NpObDQ-unsplash_kvadrat

ZDRAVI KOLAČI BEZ ŠEĆERA Interaktivna radionica pečenja kolača za odrasle

Ovaj mjesec nastavljamo peći zdrave kolače bez šećera. Istražujemo nove namirnice bez glutena, zanimljive recepte, osvježavajuće i sezonske okuse. Ako ste mislili da ne postoji zdravi kolač koji se sastoji samo od prirodnih sastojaka i uz to je i ukusan onda nam dozvolite da vas uvjerimo u suprotno. 

photo-1613563952058-93bc5bff5591_kvadrat

ZDRAVI KOLAČI BEZ ŠEĆERA Interaktivna radionica pečenja kolača za djecu

U vruće srpanjsko jutro more, sunce i kupanje mijenjamo nakratko za pripremu zdravih kolača! Kako povezati lubenicu, čokoladu, nutellu i datulje u ukusne, a zdrave kolače otkrivamo na ovoj radionici. Potaknut ćemo djecu na razmišljanje o zdravim namirnicama i o zdravim zamjenama za slatkiše.

KoribantLab_radionica za djecu_2_kvadrat

TIJELO I OKOLINA
Kreativni ples za djecu

Pokret oduvijek predstavlja najprirodniji način samoizražavanja. Plesni pokret ima moć da povezuje naš unutrašnji ritam s ritmom okoline, ritmom prirode i ritmom univerzuma. Plesom naše tijelo progovara naše emocije i naše potrebe i povezuje pojedinca sa okolinom.

KoribantLab_radionica za mlade_8_kvadrat

OSNOVE IMPROVIZACIJE
Radionica za mlade do 17 godina

Plesnom improvizacijom tijela plesača odnosno izvođača oslanjaju se na vlastiti senzibilitet za glazbu, prostor, publiku i reakciju svojih suplesača. Svojim kretnjama imaju mogućnost da oblikuju i strukturiraju koreografiju dajući joj specifičan karakter.

131315748_4161858550502872_141023354876617504_n_kvadrat

SUVREMENO PLESNA TEHNIKA 3
Radionica za mlade

Korištenjem suvremenih plesnih tehnika osvještavamo vlastito tijelo u prostoru i vremenu, da bi kulminiralo oslobađanjem osjećaja kroz izvedbu sekvenci odnosno  koreografija. Svijest pojedinca o vlastitom tijelu i percepcija tjelesnog pokreta ima za cilj aktivnu integraciju uma, duha i tijela.

66248424_2382062535149158_1012177951757697024_n_kvadrat

RAZVOJ TEHNIKE 3: PROSTOR
Radionica za odrasle

Suvremeni ples radi na korištenju potencijala koje tijelo ima da se projicira daleko i lagano u prostor, svijesti pojedinca o vlastitom tijelu, ali i drugim tijelima s kojima taj prostor dijeli. Kreiranjem scenske situacije stvaraju se „slike“ koje međusobni odnosi i interakcije plesača konstruiraju odnosno dekonstruiraju u prostoru.  

Between sun and sand_02_kvadrat

PLESNI FILM I VIDEO
Projekcije

Plesni filmovi i videa na najbolji način sintetizirali su svoje različite interese kroz spoj slike, zvuka i pokreta. Otvaraju pitanja ne samo plesa nego i svih grana umjetnosti unutar konteksta plesne umjetnosti. Težnja za stvaranjem novih vrijednosti prilikom suočavanja koreografije s filmskim izražajnim sredstvima ispisala je nove stranice u plesno-filmskoj povijesti.   

sigmund-TJxotQTUr8o-unsplash_kvadrat

KOLAŽ
Likovna radionica

„Slikar je oduvijek za svoj likovni izraz birao onaj materijal čiji karakter odgovara karakteru njegovog osjećanja, karakteru motiva ili likovne ideje koju obrađuje.”, piše Metka Kraigher – Hozo u svojoj knjizi  „Metode slikanja i materijali“. Korištenje tehnike kolaža pruža nam mogućost da slučajnim i neočekivanim konfrontacijama izrazimo mehanizam podsvjesnih reakcija.

2_kvadrat

OSNOVE VIZUALNE PERCEPCIJE-CRTANJE
Likovna radionica

Vizualna percepcija jest sposobnost mozga da shvati i interpretira ono što oči vide. Razvoj vizualne percepcije direktno utječe na razvoj pažnje i koncentracije, ali i kognitivni razvoj za izgradnju vizualnih veza iz sjećanja. Uz dobru vizualnu percepciju možemo uočavati, razlikovati i prepoznavati oblike i veličine, odnose i relacije između likova, te koordinirati odnos oko-ruka. 

photo-1471646174523-327e108889e7_kvadrat

DOBAR KAO BEZGLUTENSKI
KRUH Radionica pripreme i pečenja bezglutenskog kruha

Priprema peciva i kolača bez glutena nije nemoguća, samo je drugačija jer nemamo glutensko brašno, nego bezglutenske mješavine koje mješamo s prirodno bez glutenskim brašnima. Mi vas nastavljamo educirati kako, koristeći se određenim mješavinama i preciznom pripremom, uživati u ukusnim bezglutenskim pecivima.

photo-1595801106239-faefa2cdcf75_kvadrat

DOBAR KAO BEZGLUTENSKIKRUH Predavanje "Uloga jetre i žučnog mjehura u probavnom sustavu"

Probavna funkcija jetre vezana je uz probavu masti jer je njihova probava i apsorpcija u crijevima ubrzana i olakšana zbog žuči koju jetra izlučuje u crijevo. Ako želite saznati kako interakcija ovih dvaju organa sudjeluje u radu probavnog sustava pozivamo vas na naše kolovoško izlaganje.

photo-1560180474-e8563fd75bab_kvadrat

ZDRAVI KOLAČI BEZ ŠEĆERA Interaktivna radionica pečenja kolača za odrasle

U lipnju i srpnju smo vidjeli da itekako možemo uživati u kolačima bez rafiniranog šećera. Ti kolači ne samo da su zdravi već i ne debljaju. U kolovozu, između ostalog, spravljamo tradicionalni kolač u zdravoj verziji te koristimo svježe sezonsko voće. Još jedanput ćemo vam dokazati da ukusno i slasno može i bez šećera. 

photo-1547049082-1a12c3bf2366_kvadrat

ZDRAVI KOLAČI BEZ ŠEĆERA Interaktivna radionica pečenja kolača za djecu

Znamo da djetinjstvo bez slatkiša i “nije neko djetinjstvo”, barem ne u očima naših mališana. Na našoj radionici nastojat ćemo ih upoznati sa nekim zdravim desertima, kako bi, barem u nekim trenucima, zaboravili na one manje zdrave. Kikiriki, kokos, tvix… zvuči magično i još sve bez šećera. Čokoladno, ukusno i slatko obilježja su ove radionice. 

213024523_322108279576081_4548158943741914025_n_kvadrat

TIJELO I POD
Kreativni ples za djecu

Odnos s podom ključan je u suvremenom plesu. Pod je naš pomagač u pokretu, omogućuje nam da letimo, skačemo, klizimo, i uvijek nas  prima natrag. Koristeći gravitaciju za izvođenje fluidnog kretanja, a poštujući položaje zglobova i udova putujemo, klizimo, kotrljamo se i okrećemo tijelo uz pomoć najboljeg prijatelja koji je uvijek tu za nas – tla.

Split, 171118. 
Karolina Susa, pjevacica i plesacica,  autorica  mjuzikla Cabaret a la carte.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

OSNOVE IZVEDBE
Radionica za mlade do 17 godina

Osnove izvedbe nude alate za iščitavanje značenja, koreografskih namjera ili emotivnih poticaja. Kroz vježbe i međusobno promatranje polaznici će osvijestiti što znači stajati na pozornici, te koristiti impuls i osjećaj trenutka za izvedbu. Senzibilizirati će kako da zajedno oblikuju materijal u prostoru i trenutku izvedbe.

16_Tiramola_2_kvadrat

SVJESNOST I POKRET
Radionica za mlade

Kad pokretom i plesom zaronimo u sve emocije, od tuge i ljutnje, preko zatvorenosti, senzualnosti, nježnosti, pa do slobode, radosti i lakoće osjećamo se autentično, manje zgrčeno i slobodno da izražavamo sebe. Polaznici će se upoznati sa tehnikama osvještavanja svog tijela, te razlikama između aktivnog i pasivnog pokreta, odnosno svjesnog i nesvjesnog kretanja.

13_Tiramola_2_kvadrat

IMPROVIZACIJSKE TEHNIKE 1: MATERIJAL
Radionica za odrasle

“Improvizacija ne mora nužno predstavljati kreiranje nečeg novoga, već može značiti koordiniranje i organiziranje postojećeg materijala arhiviranog u svakom pojedincu.”, rekla je jednom prilikom skladateljica Ana Horvat. Polaznici će imati priliku upoznati se sa koreografskim pristupom i  vježbama improvizacije kako bi zaronili u svoju nutrinu i polako počeli izvlačiti osobni materijal.

craig-chitima-nkdLrnU88_A-unsplash_kvadrat

PLESNI FILM I VIDEO
Projekcije

“Kada narativan film ne može podnijeti pritisak ideja koje su probuđene pričom, nužno je raditi u kompozicijskoj, poetičnoj formi.”, tvrdi koreografkinja i filmska Ljiljana Mikulčić u svom tekstu Plesni film.
Plesni filmovi i videa predstavljaju težnju stvaranja nove vrijednosti prilikom suočavanja koreografije s filmskom izražajnim sredstvima, težnju koja je s vremenom bivala sve uspješnije ispunjenom. 

jan-kopriva-Qoklw0LeSnI-unsplash_2_kvadrat

SLIKARSTVO
Likovna radionica

Svatko od nas ima različitu viziju što, zašto i na koji način treba biti naslikano, kako bi „izgledalo bolje“ i čemu slike uopće. Uz pomoć slikarstva otkrivamo kako se teme ili problemi mogu sagledati na drugačiji način i iz nekih drugih perspektiva. Slikarstvo, oblikovanjem plohe bojom, ima moć da prenosi misli, emocije i ideje. Rujanski alati likovne radionice biti će boja i pigment, a slikarske podloge neograničene.

slashio-photography-iMsCe-rlDaY-unsplash_novo

KAKO PREPOZNATI CELIJAKIJU
Radionica pripreme i pečenja bezglutenskih slanih kolača

Terapija za ovu autoimunu bolest, prije svega je bezglutenska prehrana, a prehrambena industrija svojim napretkom omogućila je oboljelima od celijakije da uživaju u svim sitnicama i užicima bez potrebe za ikakvim odricanjem. Neke od zanimljivih slanih  recepata saznajte na našoj rujanskoj radionici. 

wesual-click-YzhFhV_hiAM-unsplash_novo

KAKO PREPOZNATI CELIJAKIJU
Edukativna radionica gastroenterologa na temu "Upalne bolesti crijeva, dijagnostika i terapija Cronove bolesti

Iako se o njoj kao bolesti počelo aktivnije pričati tek u zadnjem desetljeću, celijakija je jedna od najčešćih gastroenteroloških bolesti, a uzrokuje oštećenje sluznice tankoga crijeva koje tada više ne može upijati hranjive tvari.

jamie-albright-AHF_ZktTL6Q-unsplash_novo

KAKO PREPOZNATI DIJABETES
Edukativno predavanje endokrinologa i dijabetologa na temu "Kako prepoznati simprtome dijabetesa i pridruženih autoimunih bolesti"

Doznajte kada trebate posumnjati na dijabetes, koji tipovi dijabetesa postoje i koje su razlike među njima te kako se dijagnosticiraju i liječe, kako stil života može utjecati na razvoj ove bolesti i koje komplikacije može uzrokovati. 

photo-1575549595260-623d27ba5e44_kvadrat

KAKO PREPOZNATI DIJABETES
Interaktivna radionica s oboljelima od dijabetesa s imunologom

Kako prepoznati prve simptome, po čemu su ti simptomi karakteristični za dijabetes, kolika je uloga našeg imunološkog sustava u tom procesu i možemo li izmjenom nekih životnih navika utjecati na snagu vlastitog imuniteta saznajte na listopadskoj radionici.

IMG_7812_u boji

TIJELO I GREŠKA
Kreativni ples za djecu

Greška je sastavni dio učenja i svakog ljudskog iskustva, ona se ugrađuje u osobnost i doprinosi autentičnosti pojedinca. Ona proizvodi kreativne svjetove. Stoga, u potrazi za autentičnim izrazom, jednostavnim ćemo vježbama poticati onaj pokret koji ‘nam dolazi’, onaj koji nije ‘ispravan’ ili ‘neispravan’. 

47133392_2111979988823388_3297579115665686528_kvadrat

SUVREMENI PLES I GLAS
Radionica za mlade do 17 godina

Vjerujemo u jedinstvo tijela i glasa, u neodvojivost ova dva svijeta. Ples je nešto što u svakodnevici rjeđe koristimo, a pustiti glas, to nam je još teže. Stoga su alati sprege tijela i glasa moćni u svijetu strogih pravila o izgledu i ophođenju koja vladaju tinejdžerskim svijetom.

19_Tiramola_kvadrat

OBLICI I KRETANJA 1: LINIJE
Radionica za mlade

U procesu kretanja materijalna točka zauzima različite položaje u prostoru u odnosu na odabrani referentni okvir. U tom slučaju točka u pokretu “opisuje” neku liniju u prostoru. Ponekad je ova linija vidljiva, kao trag olovke na papiru, a u suvremenom plesu ona je zamišljena neprekinuta linija koja opisuje tijelo u pokretu i nazivamo je putanjom tijela.

2C2A6277_kvadrat

IMPROVIZACIJSKE TEHNIKE 2: DINAMIKA
Radionica za odrasle

“Dinamika pokreta daje kvalitetu izvedbi. Ona utječe na emociju, estetiku i kreaciju uloge. Suprotno od statičnog, kada je pokret u mirovanju, dinamički pokret može biti energičan, odlučan, istaknut. Upotreba različitih stupnjeva energije za izvođenje pokreta često se opisuje kao dodavanje dinamičke kvalitete kretanju.” – Jure Radnić, profesionalni glumac i asistent scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti

IMG_8120_kvadar

MALENI GIACOMETTI
Likovna radionica

Skulpture švicarskog kipara Alberta Giacomettija  poznatije kao Giacomettijevi “tanki ljudi”, po kojima je ujedno i globalno prepoznatljiv, karakterizira hrapava površina i izdužena torza, glave, ruke i noge, a aluminijska folija pokazala se idealnim materijalom za njihovu reprodukciju u nešto manjem formatu. O podrijetlu vitke forme njegovih skulptura odgovarao bi da je tankoća posljedica toga da najčešće prikazuje sjećanje na ljude u dinamici pokreta. 

11016820_10206991181400742_6101121191359984329_o

BIOELEKTRIČNI SKLOPOVI U UMJETNOSTI GIACOMETTI
Edukativna radionica o zaštiti okoliša i prirode

Biljke reagiraju na kontakt i emocije onih koji ih okružuju, a u interakciju s njima moguće je stupiti. Polaznici će naučiti činjenice o svijesnosti i mogućnosti komuniciranja biljaka međusobno i sa drugim bićima.

18449418_10213230211972607_3004752281986637620_o

BIOELEKTRIČNI SKLOPOVI U UMJETNOSTI GIACOMETTI
Edukativna radionica o zaštiti okoliša i prirode

Fokus radionice biti će na raznim vrstama interakcija između čovjeka i biljke, te u praksi razložiti mogućnosti komponiranja glazbe uz pomoć biljke. 

photo-1483908514687-d25c79c15df0_kvadrat

KAKO PREPOZNATI CELIJAKIJU
Radionica pripreme i pečenja bezglutenskih slanih kolača

USKORO VIŠE

raz-gilboa-ktWcwcu2IwE-unsplash_kvadrat

KAKO PREPOZNATI CELIJAKIJU
Edukativna radionica gastroenterologa

USKORO VIŠE

myriam-zilles-tEJm9fvlju8-unsplash_novo

KAKO PREPOZNATI DIJABETES
Edukativno predavanje endokrinologa i dijabetologa

USKORO VIŠE 

photo-1575549595260-623d27ba5e44_kvadrat

KAKO PREPOZNATI DIJABETES
Interaktivna radionica s oboljelima od dijabetesa s imunologom

USKORO VIŠE