SUVREMENI PLES U TEORIJI I PRAKSI - Radionica za odrasle

18.5.| utorak | 18:00
20.5.| četvrtak | 18:00
25.5.| utorak | 18:00
27.5.| četvrtak | 18:00

Radionica Suvremeni ples u teoriji i praksi je uvodna radionica u niz satova radioničkog tipa na temu
tijelo – pokret – prostor. Na prvoj radionici , kao i inače, slijedi upoznavanje sa polaznicima, razmjena mišljenja i ideja o tome što je suvremeni ples ili što bi mogao predstavljati suvremeni ples. Prva radionica će biti više fokusirana na razgovoru i razmjeni iskustava – vlastitog tjelesnog iskustva u pokretu, te postavljanjem pitanja i odgovaranjem na temu suvremenog plesa i pokreta.
Također, polaznici/ce će se se upoznati s počecima suvremenog plesa u kontekstu povijesti plesa,
upoznat će se s nekim od najznačajnijih imena suvremenog plesa kao što je Isadora Duncan ili Rudolf
Laban; tko su ti plesači/ce, koreografi/kinje, koji su usmjerili ples u sasvim novom, revolucionarnom
smjeru. Definirat ćemo razliku između koreografskih i plesnih praksi, te ćemo odlučiti što nas više zanima
od ta dva smjera. Radionicu ćemo završiti uvodom u ono što nas sljedeće očekuje, a to je praksa
suvremenog plesa i pokreta.

Lucija Zalović odrasta u Zadru, gdje stječe bazu plesnog iskustva kroz različita plesna studija različitih stilova, ali ponajviše Zadarski plesni ansambl i pedagoge od kojih mogu izdvojiti Nives Šimatović Predovan, Stošiju Zrinski, Ivu Burčul i Sanju Petrovski kao najveći utjecaj.  (1996.god. – 2011.god). Preseljenjem u Split 2014.god. uključuje se u Gradsko kazalište mladih na plesni odjel „Studio za igru,pokret i ples“ pod tadašnjim vodstvom Nele Sisarić. Usmjerenje studia je prvenstveno bilo kazalište, rad sa djecom i za djecu, izvedbeni program i suvremeni ples. Nešto kasnije te godine, uz mentorstvo Nele Sisarić počinje i voditi grupe djece u studiu, a kasnije i odraslih. Paralelno sa Studiom, dobiva na korištenje prostor „Plava dvorana“ u Domu mladih, Split. Tamo djeluje samostalno. Djelovanje u toj dvorani bilo je usmjereno na uglavnom samostalnu edukaciju i  razvoj  plesnih tehnika, proučavanja pokreta i načina kretanja, ali i na suradnju sa tadašnjim hip hop grupama „Style force kolektiv“. U ovom razdoblju uz rad u Studiu, te asistiranje Neli Sisarić pri organizaciji predstava i radionica pri „IKS Festivalu“,  ujedno pohađa i raznorazne plesno – akrobatske radionice, te povremeno radi sa Kristinom Lovrić na usavršavanju plesne tehnike.

(2015.god – 2017.god)

Kasnije studio dobiva novo ime: „Inovativno kazalište za djecu i mlade KIN KIN“, te se seli i na novu lokaciju. Ovdje nastavlja svoj pedagoški ali sad već i autorski rad pri asistiranju Neli Sisarić i Kristini Lovrić na projektu „Normanologija“.   

(2016. god – 2017.god)

2017.godine priključuje se radu plesne udruge „Tiramola“, prvo kao član i izvođač, a vrlo brzo i kao asistent koreografije, koautor, autor, koreograf i plesni pedagog. (2017.god-2020.god)